Jeugd

De informatie op deze pagina is verouderd.

DiaconAction: tieners en jongeren in actie voor de medemens
DiaconAction is een jaarlijks terugkerend initiatief waarbij tieners en jongeren uitgenodigd worden zich gezamenlijk diaconaal in te zetten voor mensen in hun eigen omgeving. In heel Nederland bedenken groepen een eigen activiteit (bijvoorbeeld het maken en uitdelen van fruitmanden of het bezoeken van een bejaardentehuis) en voeren die als groep samen uit. Elke groep is vrij om te kiezen op welk moment in het jaar de actie wordt uitgevoerd.
Tiener- en jongerengroepen in ons bisdom zijn van harte uitgenodigd om hieraan mee te doen! Ook voor de vormselgroep is het een leuk idee om met een eigen actie deel te nemen aan DiaconAction.
Voor elke groep die deelneemt aan DiaconAction ligt een mooi gadget klaar. Dit jaar is dat een knalgroen rugtasje (zie foto): opvallen gegarandeerd! Om rugtasjes voor de groep te ontvangen, vragen we elke groep zich aan te melden via jongeren@bisdomdenbosch.nl, met vermelding van parochie, adres en aantal deelnemers. Wij sturen de rugtasjes dan z.s.m. toe.
Meer informatie over DiaconAction en allerlei ideeën voor een eigen actie is hier te vinden:www.diaconaction.eu.
Nieuwsbrief Jong Bisdom Den Bosch
Iedere twee maanden verschijnt er een digitale nieuwsbrief met daarin informatie over het tiener-en jongerenwerk in het bisdom. Hieronder kunt u de nieuwsbrief downloaden. Wanneer u de volgende editie van de nieuwsbrief per e-mail wilt ontvangen kunt u een e-mail sturen naar jongeren@bisdomdenbosch.nl.
Jongerennieuwsbrief Jong bisdom Den Bosch, nr. 3, januari 2015 (voor jongeren en tieners)
Volg ons op Facebook om te hoogte te blijven van de activiteiten! facebook.png
Door op onderstaande link te klikken kom je terecht in de Jeugd- en Jongerenpagina.

jeugd-en-jongeren-pagina-2016-2017