Agenda 30-31 januari 2021

U kunt de viering vanuit de Sint Servatiuskerk te Lieshout om 09.30 uur en die van 11.00 uur vanuit de Michaëlkerk te Beek en Donk iedere zondag volgen via onze webpagina www.eustachiusparochie.nl en dan op de link drukken en via RTV Kontakt.

Wilt u een viering bijwonen? Dat kan! Maar geeft u zich dan even telefonisch op bij het parochiecentrum in uw kern. Alvast bedankt.

Het is verplicht om tijdens de viering een mondkapje te dragen. Alleen tijdens de communie mag dit even af. Als u om gezondheidsredenen geen mondkapje kunt dragen, dan raden wij u dringend aan om thuis te blijven.

Wij zoeken dringend vrijwilligers in Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout die achter in de kerk willen zitten bij een tafeltje om te kijken of mensen zich hebben aangemeld. Ze kunnen, waar nodig, ook kerkgangers inschrijven die vergeten zijn om zichzelf van tevoren aan te melden. Tevens mogen ze kijken of iedereen ook echt een mondkapje bij zich heeft en eventueel waar nodig er eentje verstrekken. Ze kunnen kerkgangers erop wijzen waar ze hun handen moeten ontsmetten en mensen te woord staan met wat wel en niet mogelijk is. U kunt zich bij de verschillende parochiecentra hiervoor aanmelden.

Zodat we het liefst met een groepje vrijwilligers kunnen werken per locatie.

Als het niet mogelijk blijkt om een afdoende controle op de veiligheid te realiseren dan zullen we genoodzaakt zijn om voor een radicale lockdown te kiezen en dan voorlopig alleen maar livestream aan te bieden via computer en TV.

Voor deelname aan de Eucharistievieringen in Missieklooster Heilig Bloed kunt u contact opnemen met het klooster: 0492-461324 of kijkt u op www.missieklooster.nl

Zaterdag 30 januari

19.00 Beek en Donk Sacristie Michaëlkerk

Eucharistieviering, NEDERLANDS

Als u deze viering wilt bijwonen wilt u dan achteromkomen, omdat deze viering plaats vindt in de sacristie.

Zondag 31 januari

09.30 Aarle-Rixtel O.L.Vrouw Presentatie

Eucharistieviering

Intenties in deze viering voor: Gerda Verhoeven–van den Bogaart, Herman en Annie Konter–Scheffer, Diaken Hans Beks, Pater Arie Wester, Uit dankbaarheid, Ter gelegenheid Van de 100e verjaardag van Mevr. Bronia van Zantvliet–Mostowska, Jan van Dommelen (verjaardag en sterfdag), Voor alle intenties die opgeschreven zijn in het intentieboek van de Mariakapel in Aarle-Rixtel, tot welzijn van onze parochie.

09.30 Lieshout Sint Servatius

Eucharistieviering

Intentie in deze viering voor: Miet Truus en Jan van Dooren (fund), Pater Arie Wester, Diaken Hans Beks, Carel van de Biggelaar (verj)..

11.00 Beek en Donk Michaëlkerk

Eucharistieviering

Intenties in deze viering voor: Harrie Pepers, Marinus van Duuren Maria Aarts de echtgenote Maria en Catharina de dochters, Pater Arie Wester, Diaken Hans Beks, Rie Rooijackers-van den Elsen, Cees Huijbregts, Bert Biemans, intenties die opgeschreven staan in de Eustachiuskapel.

11.00 Mariahout O.L. Vrouw van Lourdes

Eucharistieviering

Intenties in deze viering voor: Jan van den Broek (mged), Guus Franssen (mged).

Actie Kerkbalans: Geef vandaag voor de kerk van morgen!

Meer dan ooit missen we de warmte van andere mensen om ons heen: de handdruk bij een ontmoeting, een spontane knuffel, dat klopje op de schouder.

Mensen zoeken verbinding, contact en genegenheid.

En de kerk is daarbij voor veel mensen niet weg te denken: samen komen om je geloof in God, maar ook je levenservaringen, te delen.

Met elkaar. Dat geeft een bijzondere band.

Kerkbalans vraagt u om te investeren in een levende kerk tijdens en na corona. Omdat we mensen zijn, mensen die elkaar opzoeken in lastige, maar ook mooie tijden.

Wilt u ook dat de kerk kan blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat?

Geef dan vandaag voor de kerk van morgen.

Dankzij uw bijdrage kan de kerk voortbestaan.

Achter in de kerk liggen machtigingskaartjes, die kunt u meenemen, invullen en daarna afgeven op het parochiecentrum.

Alvast bedankt voor uw moeite, want wat u vandaag geeft is voor de kerk van morgen!

Dit jaar gaan we geen brieven uitgeven, geen flyers maken, geen posters neerhangen enz. Wel is er bij de mededeling in de kerken gesproken over Actie Kerkbalans 2021.

Veel mensen denken dat de kerk genoeg geld heeft, maar nog te vaak moet uitgelegd worden dat onze kerkgebouwen en het personeel dat onmisbaar is voor het uitdragen en het beleven van ons geloof, handenvol geld kost.

Gelukkig hebben we nog vele vrijwilligers die zich op velerlei gebieden gratis inzetten voor onze parochie. We zijn hen daar ook zeer dankbaar voor.

Elke gift is welkom van wie dan ook; de bijdragen zijn hard nodig en worden verantwoord besteed. Zij dienen een goed doel namelijk een Kerk met kerkgebouwen als plaatsen van rust en betekenis voor gelovigen en niet-gelovigen. En wees nu eens eerlijk, wat is in ons Brabant eigenlijk een kerkdorp zoals Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout zonder een vertrouwd en centraal kerkgebouw met herkenbare toren?

Doet u ook mee?  Alle bankrekeningnummers per kerktoren staan wekelijks in de MooiLaarbeekKrant vermeld. En achter in de kerk liggen machtigingsformulieren die u kunt meenemen, invullen en bij het parochiecentrum in uw eigen kern kunt inleveren.

Wist u dat onze Parochie de ANBI-status heeft zodat giften en kerk/gezinsbijdragen mogen worden opgegeven bij uw belastingaangifte?