Condoleancepagina Pater Arie Wester

In verband met het Corona-virus zijn onze kerken niet of beperkt toegankelijk.
U kunt onze vieringen online volgen via deze link. Tevens worden de vieringen live gestreamd via Omroep Kontakt

Onze dierbare collega en vriend Pater Arie Wester is helaas overleden op Zondag Gaudete. We wensen zijn familie, vrienden, onze parochianen, zijn Franciscaanse medebroeders en zijn oude collega’s bij het militaire ordinariaat heel veel sterkte toe. Heer geef hem de eeuwige rust. 

We nemen in besloten kring afscheid van Pater Arie Wester. Echter, u kunt de dienst op vrijdagavond 19.00 in de Sint Servatiuskerk in Lieshout volgen op onze gebruikelijke livestream. Op zaterdagmorgen 19 december om 11.00 zal pater Wester na een viering in de kloosterkerk van de minderbroeders-franciscanen te Megen worden toevertrouwd aan onze moeder aarde. Ook deze viering kunt u online bijwonen via het Youtube-Kanaal van voornoemd klooster.

Wilt u nog een herinnering of condoleance kwijt? We stellen het op prijs als u hieronder een reactie achterlaat.

10 reacties op “Condoleancepagina Pater Arie Wester

 1. Jolanda

  Is pater Wester bij de marine geweest? Wat bijzonder; ik WIST dat hij bijzonder was.
  Ik heb nog brief contact gehad, waarin hij al berichtte over de pijnen die hij had maar verduurde.
  Wat n Fijne gesprekjes hebben we gehad en wat was t leuk om n aantal keren bij hem in de auto te mogen'(op weg terug van t Missieklooster) zitten, waarbij tevoorschijn kwam dat hij ook honden had.
  Als ik vantevoren geweten had dat hij de Franciscaner ordonatie was…..

  Arie Wester, bedankt voor je eerlijkheid en t kijkje in je Leven,

  Jolanda Aarts

 2. Helma en Nan Vlaming Thomas

  Onze oprechte deelneming bij het overlijden van de pastor die ons 40 jaar geleden getrouwd heeft in onze knusse Willibrordparochie te Julianadorp. Wij zullen hem herinneren als een mensen mens. Rust zacht

 3. Henny Hazelhoff

  R.I.P. pater Arie.
  U was een leuke, maar ook vooral een gezellige kamergenoot in het Elkerliek Ziekenhuis.
  Dank daarvoor.

  Rust zacht.

  Henny Hazelhoff.

 4. Ton en Roberto van Kouteren

  onze oprechte deelneming met het overlijden van pater Arie Wester. mooie herinneringen zijn er van onze tijd op curacau, de keren dat hij ons meenam voor een tour over het eiland en ons gastvrij bij hem thuis uitnodigde en de diensten die hij voorging op het landhuis accention. ik was toen geplaatst op H.M. Zuiderkruis. mooie herinneringen ook bij ons reisje naar parijs en op de terugreis de kennismaking met mijn ouders. ook toen hij pastor was in de Christoforuskerk in schagen en later in friesland, de wandelingen met arie en jozep en de dalmatiers waren mooie momenten. de uitnodigingen om het kerstdorp te bekijken die broeder jozep fantastisch had gebouwd met hun uitgebreide verzameling L’adro porcelein. we zullen vanavond via de livestream afscheid van hem nemen en wensen allen die hem dierbaar waren heel veel sterkte toe. ( Barbier ) Ton van Kouteren, Roberto Baetsen Warande 3 1759 XP Callantsoog

 5. Matthieu J.M.Borsboom Vice-admiraal b.d.

  Beste Arie rust zacht en in vertrouwde handen. De laatste vaart, de haven nabij. Voor mij hoorde je bij de indrukwekkende generatie van vloot aalmoezeniers die alles gaven aan de mannen en vrouwen van de marine, alle tijd, aandacht, energie, luisterend, mild sturend en altijd nabij. Niet dogmatisch maar begrijpend, van matroos tot admiraal. Dank voor je leven in het teken van onze Heer!

 6. Gertjan Jorissen

  Arie is lange tijd mijn collega vlootaalmoezenier bij de Koninklijke marine geweest. Wat een warme herinneringen bewaar ik aan hem. Een kanjer in zijn werk, een baken van rust in de soms hectische marine-wereld. Maar bovenal ook een geweldige en kritisch-betrokken collega. Hij hoorde bij de generatie aalmoezeniers die met een open geest hun katholicisme vorm gaven. Geen regels zonder een warm hart. Wat heb ik veel aan ze te danken. Ik zal Ari vrijdag gedenken en thuis afscheid van hem nemen.

  Gertjan Jorissen
  vlootaalmoezenier buiten dienst

 7. Paul Joosten

  En het eeuwige licht verlichte hem… RIP Pater Arie. Ik kende hem vooral als Vlootaalmoezenier bij de KM maar ook jarenlang als pastor (samen met broeder Jozep) in de St. Willibrordparochie te Julianadorp. Mooiste herinneringen? Op de “kerkeveiling” in 1983 of 1984 boden we het hoogst op een maaltijd bij Arie en Jozep thuis. Het werd een heel gezellige avond. Ook de vele diensten samen met ons jongerenkoor Progression waar ik in zong. Arie je leeft voort in onze herinnering.

 8. Jacques Kals

  Een zeer toegankelijke, belangstellende en aimabele persoonlijkheid gaan we in Laarbeek missen. Pater Arie Wester was meer dan betrokken bij de gemeenschap van Laarbeek. De parochianen van Lieshout en Mariahout hadden een speciale plek bij hem. Hij hield van de mensen, van de dorpssfeer, van de verenigingen. Een vrolijke kwinkslag bij de inzegening van het bokbier, aanwezigheid bij festiviteiten van het Gilde, geestelijke maar vooral ook geestige voorganger in de Carnavalsmis. Zo kennen wij hem: een mens tussen de mensen; een mens van deze tijd. Vooral ook een goede geestelijk herder in de klassieke betekenis van het woord. Misschien wel de beste voorganger in liturgie en pastoraat, in geloof en gebed die we de laatste decennia in onze parochie hebben gekend: een zeer gelovig mens. Tot het laatst toe, ook nog toen hij zeer ziek was, schreef hij in de ‘kerkrubriek’ zijn mijmeringen die getuigen van een groot geloof. In zijn laatste rubriek van 3 december groet hij ons in de geest van Franciscus met de woorden: ‘Pax et Bonus’.
  Het is goed zo. We gaan pater Arie missen. We wensen zijn familie, vrienden, de kloosterorde en allen die hem dierbaar waren heel veel sterkte toe.
  Chris en Jacques Kals

 9. Martien Van Wanrooij

  Mijn oprechte deelneming met het overlijden van Pater Wester.
  Veel fijne herinneringen, regelmatig kwam er een telefoontje als zijn computer en printer weer eens niet helemaal deed wat hij hoorde te doen en het was altijd een mooie gelegenheid om even bij te praten over zaken waar het in het leven echt om ging.
  Rust zacht Pater Wester en veel sterkte voor degenen die je dierbaar waren.

  1. Marianne Roks-Wester

   Onze oprechte deelneming bij het overlijden van Arie, de neef van mijn vader en achterneef van mij en mijn familie Wester.
   We bewaren fijne familieherinneringen aan Arie en ook aan Jozef.
   Moge hij rusten in vrede.
   We wensen zijn directe familie en alle mensen die Arie gekend hebben en in zijn nabijheid geleefd hebben heel veel sterkte toe in deze dagen en de tijd daarna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.