Agenda 15 mei

U kunt de zondagsviering vanuit de Sint Servatiuskerk te Lieshout om 09.30 uur en die van 11.00 uur vanuit de Michaëlkerk te Beek en Donk volgen via www.stream.eustachiusparochie.nl   Via RTV Kontakt kunt u de zondagsviering van 11.00 uur vanuit de Michaëlkerk volgen.

Wilt u een viering bijwonen? Dat kan! Maar geeft u zich dan even telefonisch op bij het parochiecentrum in uw kern. Alvast bedankt.

Het is verplicht om tijdens de viering een mondkapje te dragen. Alleen tijdens de communie mag dit even af. Als u om gezondheidsredenen geen mondkapje kunt dragen, dan raden wij u dringend aan om thuis te blijven.

Voor deelname aan de Eucharistievieringen in Missieklooster Heilig Bloed kunt u contact opnemen met het klooster: 0492-461324 of kijkt u op www.missieklooster.nl

Donderdag 13 mei

11.00 Beek en Donk Michaëlkerk

Eucharistieviering

Intenties in deze viering voor: Marinus van Diesen en Hubertha van Diesen-van Rosendaal

Zaterdag 15 mei

18.30 Mariahout O.L. Vrouw van Lourdes

Eucharistieviering

Intenties in deze viering voor: Pastoor Henk Leemans, Hein en Miet Vogels-van den Heuvel hun kinderen en familie, Guus Franssen (mged), Jo van den Heuvel.

Zondag 16 mei

09.30 Aarle-Rixtel O.L.Vrouw Presentatie

Eucharistieviering

Intenties in deze viering voor: Mien van den Heuvel-van Berlo, Overleden ouders De Korte-Verhaar, Familie Verbakel-van de Zanden, Overleden ouders Van Boheemen-van Grieken, Voor alle intenties die opgeschreven zijn in het intentieboek van de Mariakapel, tot welzijn van de parochie.

09.30 Lieshout Sint Servatius

Eucharistieviering

Intentie in deze viering voor: Doortje van Deursen-de Brouwer, (mged), Willy en Miet Slegers-van der Heijden, Jan Brouwers, Dominique Giusiano, Toon Verhappen (mged).

11.00 Beek en Donk Michaëlkerk

Eucharistieviering

Intenties in deze viering voor: Tonny van Brussel, Harrie van Empel en Hélène de dochter, Bert Biemans, intenties die opgeschreven staan in de Eustachiuskapel.

Woensdag 19 mei Mariakapel Bosscheweg Aarle-Rixtel

Mededeling

De Nederlandse Bisschoppen hebben besloten een beperkte verruiming toe te staan voor wat betreft het aantal aanwezigen bij vieringen. De verruiming geldt alleen voor grote kerkgebouwen die meer dan 300 reguliere zitplaatsen hebben. In deze grote kerken mag met ingang van 29 april maximaal tien procent van het totale aantal zitplaatsen bezet zijn. De huidige fase van de coronapandemie die als ‘zeer ernstig’ geldt laat nog geen verdere versoepeling toe vinden de bisschoppen.

Dat is per locatie: Mariahout max 40 personen, Lieshout max 70 personen, Beek en Donk max 50 personen, Aarle-Rixtel max 60 personen, Kapel Aarle-Rixtel max 20 personen

De bisschoppen benadrukken dat de huidige Covid-cijfers nog steeds vragen om voorzichtigheid  en terughoudendheid. Daarom blijft het protocol ‘Kerkelijke leven op anderhalve meter’ binnen de Rooms-Katholieke Kerk ook voor grote kerken onverkort gelden met alle regels over het onderling houden van afstand, reserveren, hygiëne enzovoort.

Vanaf het begin van de pandemie hebben de bisschoppen gezegd dat de kerk geen bron van besmetting mag worden. De bisschoppen zijn de parochies daarom dankbaar voor hun inzet om ook met de beperkte verruiming voor grote kerkgebouwen het protocol zorgvuldig te blijven uitvoeren.